×
0(484) 223 13 32 info@hacihuseyinagavakfi.org
HACI HÜSEYİN AĞA VAKFININ YENİ MÜTEVLLİ HEYETİ BAŞKANI SORUMLULUĞUNUN BİLİNCİNDE

Merhum Erdal Ertekin’den sonra Hacı Hüseyin Ağa Vakfının Mütevelli Heyeti Başkanlığına getirilen 5’inci kuşaktan ahfadı Emin Ertekin (Merhum Erdal Ertekin’in Kardeşi) basın mensuplarıyla bir araya gelerek vakıf kanalıyla hayata geçirmeyi düşündüğü bazı projeler konusunda bilgilendirmelerde bulundu.

Hacı Hüseyin Ağa Vakfıyla ilgili özellikle sosyal medyada yer alan ve yalan, yanlış olarak yorumladığı twitlerle ilgili üzüntüsünü dile getiren Ertekin, bu gibi kulaktan dolma haberlerin yayınlanmadan önce, kendisiyle irtibat kurularak doğru olup olmadığının sorgulanması gerektiğine dikkatleri çekti.

Hacı Hüseyin Ağa Vakfının kökünün 1723’lü yıllara dayandığını, o zaman bir Osmanlı Paşası olan ataları Mahmut Paşa’nın önce Bağdat’ta, oradan Viranşehir’e ve oradan da Siirt’e gönderildiğini, Siirt’e gönderilirken dönemin Padişahının, (Botan Çayından, Kezer Çayına kadar olan araziyi sana bağışlıyorum) dediğini aktararak, Beylik sırası Hacı Hüseyin Ağaya geldiğinde kalan bütün arazilerin bir vasiyetnameyle kurulan vakfa devredildiğini anlattı.

Çok sayıda padişah fermanlarının vakıf ofisinin duvarlarını süslediği gözlemlenirken, bu fermanların benzerlerinin yüzde 80’inin kayıp olduğunu belirten Vakıf Mütevelli Heyeti Başkanı amaçlarından birinin de bu kayıp  fermanları bulmak olduğuna vurgu yaptı.

Vakıflarına ait birçok arsalarının kamu kurum ve kuruluşları tarafından kamulaştırmaya dahi gidilmeden işgal edildiğini anımsatan Vakıf Başkanı, Hacı Hüseyin Ağa’ya ait vakıfların yağmalanmasına fırsat vermeyeceklerini, yasal yollardan yapılan işgallerle ilgili prosedürleri başlatacaklarını da anımsattı.

Türkiye’deki mülhak vakıflar kapsamında Hacı Hüseyin Ağa Vakfının 2’nci, 3’üncü sırada yer aldığının altını çizen yeni Mütevelli Heyeti Başkanı Emin Ertekin’in düzenlediği basın toplantısında üzerimizde iyi bir intibah bıraktığını belirterek ve bu konuda yanılmamayı dileyerek sorumluluğunu omuzlandığı bu ağır yükünden dolayı (HAYDİ, KOLAY GELSİN) diyoruz…

Kaynak: siirtgazetesi.com